המלצות לסובלים מאקנה

 

  1. לא לרחוץ פנים יותר מפעמיים ביום. עודף שטיפות עלול לפגוע ברמת הלחות ולהחמיר את האקנה.

 

  1. להשתמש באל-סבון עדין שאיננו מייבש את העור. ישנם סבונים שהנם דטרגנטים סינטטיים המכילים פחות מ-10% סבון, ועם PH שבין 5.5-7 (חומציות העור שלנו נעה סביב 5.5). זאת לעומת סבונים "אמיתיים" שהנם בסיסיים, עם PH של 9-10. הסבונים הרגילים, הבסיסיים, גורמים ליובש וגירוי של העור. יובש וגירוי העור עלולים להחמיר את מצב האקנה. גם הסרת איפור מומלץ לעשות בעדינות, ועם קלינזר עדין. ניתן להסיר איפור עם מי פנים מיסלריים או קצף מיסלרי.

 

  1. להימנע מרחיצה במים חמים – זה מחמיר אקנה. השתמשו במטלית נקייה לכל ניגוב של הפנים. נגבו בטפיחות עדינות וללא שפשוף העור.

 

  1. הימנעו משימוש בקרמים שומניים לעור ולשיער. אם שמתם לב להחרפה במצב האקנה לאחר שימוש במוצר, החליפו אותו. גם אם זהו מוצר שבעבר לא גרם לבעיות. ישנם כיום גם מקדמי הגנה עם מרקם קל ובגימור מאט, שיהיו בריאים לעור ואף יחמיאו לו ולא ידגישו את הברק השומני.

 

  1. הימנעו מ"חיטוט" בפנים בניסיון להוציא את הקומדונים או את המוגלה שהצטברה בפצעים. זה יוצר צלקות, ועלול להחמיר את האקנה. זכרו שכל סטרס שהעור חווה, עלול לגרום לאקנה או להחמיר אותו.

 

  1. כדאי לחפוף את השיער לעתים קרובות – זה מפחית את כמות השומן בשיער ועל פני הקרקפת.

 

  1. ישנם מוצרי קוסמטיקה הגורמים ליובש וגירוי של העור (למשל, סבונים מסוימים, מוצרי קילוף העור). הימנעו מלהשתמש בהם – יובש וגירוי מחמירים אקנה.

 

  1. כדאי לשים לב לאותם מזונות, שאחריהם העור צצים פצעים. חלקנו מכירים את התחושה הזאת של פעילות, של עקצוץ, שבעקבותיה אנו מזהים כי עומדים לצאת פצעים… הפצעים שנגרמים מתזונה מופיעים תוך זמן קצר יחסית מאכילת המזונות המחוללים אותם. כדאי להימנע ממאכלים אלה.

 

  1. לגשת לאבחון ולטיפול – זהו החשוב ביותר שתוכלו לעשות למענן עצמכם. אקנה איננו עובר לבד. זו אשליה ש"בתום גיל ההתבגרות גם הפצעים נעלמים". הם לא בהכרח נעלמים, לעתים הם מחמירים ולעיתים בגילאי 18-20 או בשנות העשרים לחיינו מופיע אקנה על אף שבגיל ההתבגרות לא סבלנו ממנו. בכל מקרה, ולא חשוב באיזה גיל, האקנה פוגע קשות באיכות החיים שלנו. הוא מוריד מהביטחון העצמי, ממצב הרוח ומהרצון שלנו להיפגש עם אנשים ולצאת. הוא פוגע בחיינו החברתיים. עיכוב בטיפול באקנה עלול לגרור פגיעה עתידית במרקם העור (ולא רק בנפש) והישארות של צלקות שחלקן אינן ניתנות לטיפול.

 

  1. אל תנסו לרכוש מבית המרקחת את מה שעבד עבור "החברה". כל אדם הוא עולם ומלואו, והאקנה שלך איננו דומה לאקנה של אחרים. כל אחד יקבל מהמטפל המקצועי אליו הגיע – מוצרים אחרים, עם הנחיות שימוש אחרות, ועם שינוי מפעם לפעם בהנחיות או תדירות הטיפול בהתאם לשינויים במצב העור. זו הדרך היחידה לרפא אקנה. להתאים אישית, לעקוב, לשנות, עד לקבלת עור חלק ויפה.

 

  1. זכרו, שאנטיביוטיקה כטיפול יחיד (אם זו משחה אנטיביוטית או כדור לבליעה) לעולם לא יהוו טיפול יעיל לאקנה. האנטיביוטיקה מטפלת בסימפטומים, לא בשורש הבעיה. היא כן מסייעת כחלק מהטיפול. אולם איננה מאזנת ומנרמלת את תפקוד תאי העור.

 

  1. הכדור "רואקוטן" נחשב ליעיל, וגם לכזה שכרוך בתופעות לוואי, חלקן לא פשוטות. הוא נועד למקרי האקנה העיקשים והקשים, בהם טיפולים אחרים לא עזרו.

 

  1. כיום, אנו יודעים המון על אקנה, ונצבר ידע רב המאפשר טיפול יעיל באקנה קשה גם ללא תרופות. כדאי ללכת לקוסמטיקאית, המחזיקה בידע מתקדם על אקנה, ולעבור אבחון וטיפול צמוד. הקוסמטיקאית תעקוב אחר מצב העור באופן "צמוד", באמצעות ביקורים שלך בקליניקה שלה וכן משלוח תמונות ברורות ומקרוב, לכל אורך הדרך. היא תמיד תהיה זמינה, מסבירה, מבינה, ובעיקר – יש לה המון ניסיון בטיפול באקנה. (בחרו בקוסמטיקאית שאכן עוסקת באופן שוטף באקנה, ורצוי אף לבקש לראות תמונות לפני-אחרי של מטופלים שלה שנרפאו).

 

דילוג לתוכן